Przetłumaczyłam ten mod głównie dla siebie, i dopiero później zauważyłam, że ktoś już wcześniej wstawił polskie tłumaczenie. Postanowiłam jednak wstawić też moje, bo nasze wersje trochę się różnią i być może będzie to dla kogoś przydatne. Jeżeli będzie jakiś problem to oczywiście mogę usunąć swoją wersję. Nie zamierzałam nikogo kopiować.
Zajęcia pozaszkolne
Wymagania: gra podstawowa
Aktualizacje: kawaiistaciemods.com/updates
Ten mod zawiera więcej zajęć pozalekcyjnych dla dzieci oraz nastolatków, dzięki czemu mogą uczestniczyć w różnych rodzajach aktywności sportowych oraz należeć do różnych klubów. Każda z tych aktywności pozwala na zdobywanie znajomości, utrzymywanie relacji, rozwijanie umiejętności, skłonności oraz wpływa na regulację potrzeb. Dzieci będą również miały możliwość odrobienia części lub całej pracy domowej, co zależy od rodzaju aktywności, w jakiej będą brać udział. Ważne: zdobywanie umiejętności, regulacja potrzeb, skłonności i dodatkowe nastrójniki będą zablokowane na poziomie "kandydata". Możesz pominąć ten etap dzięki awansowaniu swojego Sima na wyższy poziom(używając kodów). Zapisując Sima na jakiekolwiek zajęcia, będzie miał on początkowo status "kandydata". Możesz przyspieszyć proces awansowania używając kodów. Jedną z największych korzyści przystąpienia do zajęć pozaszkolnych jest zdobywanie nowych umiejętności, dzięki czemu twoi Simowie będą mieli większe szanse na zdobycie dobrego stypendium. Liczba dostępnych zajęć: 30+
Grupy wiekowe: dzieci i nastolatki Czas rozpoczęcia: 16:00 Dni zajęć: dni powszednie
Umiejętności, które możesz zdobyć biorąc udział w zajęciach są opisane w okienku zapisów. Uwaga: wyłącz opcję "nastolatki mogą rzucić szkołę" w MCCC, jeśli jest włączona.
Lista zajęć:
1. Drużyna baseballowa
2. Drużyna biegaczy 3. Drużyna cheerleaderek 4. Drużyna futbolowa 5. Drużyna koszykarska 6. Drużyna pływacka 7. Klub anime 8. Klub chemiczny "Związek X" 9. Klub fanów K-popu 10. Klub fitness 11. Klub gier wideo "Beta" 12. Klub karaoke "Do-re-mi" 13. Klub komediowy "Puenta" 14. Klub książki 15. Klub miłośników ogrodnictwa 16. Klub miłośników sztuki "Impresja" 17. Klub mody "Ikona stylu" 18. Klub szachowy "Nie dla pionków" 19. Koło filmowe 20. Koło kucharskie "Słodkości" 21. Koło dyskusyjne 22. Koło wspólnej nauki 23. Opieka nad dziećmi 24. Organizacja imprez 25. Stowarzyszenie odkrywców historii 26. Stowarzyszenie wrogów publicznych 27. Taniec klasyczny 28. Towarzystwo ochrony przyrody 29. Towarzystwo przyjaciół zwierząt 30. Warsztaty robotyki 31. Wolontariat "Słoneczko" 32. Yoga 33. Zapaśnictwo 34. Zespół rockowy 35. Zespół taneczny "Step" 36. Świetlica (Starałam się wszystko przetestować i wychwycić, ale mogą pojawić się drobne błędy np. Sim może być "członkiem zespołu", chociaż należy do klubu. Jest to niezależne od tłumaczenia i spowodowane tym, że w oryginalnym modzie ten sam napis był używany w wielu miejscach. Starałam się przetłumaczyć ten mod jak najbardziej naturalnie, aby tekst nie odróżniał się mocno od tekstu, jaki zobaczylibyście w oryginalniej grze.) Link do pobrania: MEDIAFIRE Jest to tylko tłumaczenie, aby mod zadziałał, musicie zainstalować w swojej grze najpierw oryginalny mod.